Please
Please

Stories

Frescobol

Frescobol har sitt ursprung av mitten av 1940-talet, från den kända Copacabanastranden i Rio de Janeiro. Idag kan du se personer spela på alla stränder runt om i Rio de Janeiro.

Namnet Frescobol kommer från de portugisiska orden Fresco och Bol. Fresco beskriver friskheten i slutet av eftermiddagen och Bol är kort för “bola” som är ordet för boll.

I början spelades Frescobol med en träracket och en avskalad tennisboll. Idag spelar de flesta fortfarande med träracket men med en racketboll i stället, som ger den bästa känslan. Spelet kan spelas var som helst, i alla öppna områden, men det är bäst att avnjuta på stranden i slutet av dagen när solen är på väg ner.

Frescobol är populärt, inte bara i Brasilien, men är känt över hela världen. Beroende på var du är har den olika namn, som matkot, kadima eller beachtennis. Var man än spelar är reglerna desamma. Man tävlar inte mot varandra utan det handlar om att stödja din partner för att göra honom/henne så bra som möjligt. Syftet är att upprätthålla en slagserie och att bollens hastighet ökar för varje slag.

Vi älskar Frescobol! Det är den typ av sport som du bara vill fortsätta spela tills du blir helt utmattad och ändå vill spela, -en boll till bara.

Vår Frescobol-historia

Vi upptäckte Frescobol 2007 i Florianopolis i Brasilien. Vi älskade det. Vi köpte oss ett par racketar och tog dem tillbaka till Sverige med avsikt att “göra Frescobol stort i Sverige”. Avsikten lämnade oss aldrig men tog nästan nio år att realisera.

En sen natt i Marseille 2015 beslutade vi att vi skulle göra egna frescobol-racketar. Efter otaliga timmar på stränderna med våra frescobol-racketar hade vi en klar uppfattning om vad vi ville ha. En lättviktsracket som fortfarande hade den naturliga “studsningen” som de de tyngre racketen har. Vi kontaktade Johan Berdahl i Sandared och han gjorde vår dröm sann. Vårt första racket, Pinneviken, såg strandens ljus 2016.

Share
Updating ..
Your cart is currently empty.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning. Läs mer om cookies